Pleistocenski park sodeluje na COP28

Piran, 1.12.2023

Iz telegramskega kanala Pleistocenskega parka: “Zagnali smo spletno stran s preprostimi in jasnimi informacijami o parku. Skozi prostranost našega ekosistema se lahko odpravite v domišljijsko interaktivno potovanje skozi čas. Razvoj dogodkov je umetniška drama, ilustracije pa smo ustvarili s pomočjo umetne inteligence. “

Najpomembnejši ruski znanstveni poskus za svetovno skupnost, boj proti podnebnim spremembam. Ustvarjamo pašni ekosistem kot v času mamutskih step, da bi preprečili katastrofo globalnega segrevanja zdaj in v prihodnosti.

Projekt Pleistocenski park sodeluje na 28. konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah 2023, bolj znani kot COP28. To je omogočila fundacija Andrey Melnichenko.

YouTube > Pleistocene park at COP28 UAE

Več o parku si lahko preberete v našem kanalu Telegram.

Pleistocenski park interaktivna predstavitev

Glavni protagonisti pašniškega ekosistema so kopitarji.

Večje število kopitarjev bo spremenilo pokrajino in se znebilo nerodovitnega grmičevja, mahov in mokrišč. Zmanjšala se bo snežna odeja in ustvaril se bo travniški ekosistem s travami, žiti in žitnimi posevki. Vse to bo pripomoglo k ohranjanju večnega ledu.

Permafrost pokriva 62 % celotnega ozemlja Rusije. Ob aktivnem odmrzovanju iz njega izhlapevata ogljikov dioksid in metan, ki dobesedno uničujeta podnebje našega planeta. Park lahko upočasni in prepreči to ekološko katastrofo.

Živali so superjunaki, ki lahko pomagajo preprečiti taljenje permafrosta in zaustaviti globalno segrevanje. Glavni junaki pašnega ekosistema so kopitarji. najpomembnejši ruski znanstveni poskus v boju proti podnebnim spremembam za svetovno skupnost.

Pred 50.000 leti Ledena doba (pleistocen).

Živali v hladnih regijah, kot so mamuti, so razvile debelo maščobno plast in gosto krzno. Večina osebkov parkljarjev je izumrla zaradi podnebnih sprememb. Pred približno 10.000 leti se je obdobje končalo, kar je povzročilo toplejše in vlažnejše podnebje ter povečanje števila prebivalcev. Mnogim vrstam je grozilo izumrtje. Pri aktivnem taljenju iz permafrosta izparevata ogljikov dioksid in metan, ki dobesedno uničujeta podnebje našega planeta. Park lahko upočasni in prepreči to ekološko katastrofo.” Projekt Park sodeluje na 28. konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah 2023, bolj znani kot COP28. To je omogočila fundacija Andrey Melnichenko. Vir: Pleistocenski park interaktivna predstavitev

Published by Marko Jezernik

I'm running Online Art Gallery presenting my artworks / paintings, fused glass, art furniture, catalogues and books.. / Aditional activities: Art Promotion & Consulting, Mentorship, Webpage administration&editing... Biodiversity - Owner & Editor https://mjbiodiversity.wordpress.com/ Geopolitics ABC - Owner & Editor https://geopoliticsabc.wordpress.com/ Choir Georgios Piran - Markoting&PR /singer in choir/ https://choirgeorgiospiran.wordpress.com/news/

Leave a comment